Weinig coronaklachten bij de besmetting maar al maanden last van gevolgen

Geen of afwijkende reuk, extreme vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen en sterk afgenomen spierkracht en conditie: een grote groep ex-coronapatiënten heeft nog steeds veel last van hun besmetting. Drie personen uit onze regio weten precies hoe het is om na maanden nog steeds niet te zijn hersteld. Verslaggever Jacco van Giessen sprak met hen.
Zij behoren tot de naar schatting tienduizenden jonge mensen met langdurige klachten, zonder erg ziek te zijn geworden van een besmetting. Bij het centrum voor fysiotherapie Fysio4You in Rotterdam-Ommoord worden veel van deze (jonge) patiënten begeleid tijdens hun herstel.
Jeroen Koole (36) uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Josefine van Well (44) en Jeroen Kooistra (46) uit Oud Verlaat zijn drie van hen. Zij zitten niet voor niks bij Fysio4You, want de klachten van benauwdheid, hoofdpijn en darmklachten houden aan. "Mijn hartslag is veel en veel te hoog. Zodra ik mij heb aangekleed, is die al 120. Het voelt alsof je een marathon aan het rennen bent."

Reacties

 • Dr. T
  Dr. T10 dagen geleden

  Dit zijn acteurs. Ik herken ze als figurant.

 • John Nada
  John Nada15 dagen geleden

  Hoe zijn deze mensen gediagnosticeerd? Met een (ondeugdelijke) PCR-test methode van Drosten, of is er nog gekeken naar andere oorzaken? Zijn er onderliggende kwalen ja of nee? En staan de klachten 100% in correlatie met een vastgestelde SARS CoV2 diagnose? Zo'n reportage zegt dus niets over hoe het nu eigenlijk zit, en wij moeten als kijker maar aannemen dat het 100% corona-gerelateerd is in plaats van iets anders. Ik zeg overigens niet dat SARS CoV2 niet bestaat of dat deze mensen het niet hadden.

 • John Nada

  John Nada

  10 dagen geleden

  Heel interessant!!! Heb je toevallig wat bronnen om te delen???

 • Dr. T

  Dr. T

  10 dagen geleden

  Volgens mij zijn het acteurs. Verhaal is perfect uitgewerkt, dit is niet zomaar een zogenaamde patient die ze interviewen.

 • Piet Zwart
  Piet Zwart15 dagen geleden

  Corona? Of komt het omdat we thuis zitten en niet bewegen?

 • Mike 24

  Mike 24

  14 dagen geleden

  🤣

 • Piet Zwart
  Piet Zwart15 dagen geleden

  Dan moet je lekker een mondkapje op doen zodat je geen frisse lucht krijgt en de vezels in je longen zich laten nestelen.

 • Alex Schneider
  Alex Schneider15 dagen geleden

  Nou Rijnmond rijdt eens mee met de Ns. Na elke dag met volle treinen mee terijden naar en van het werk wordt je niet zo angstig meer hoor 😅🤣😂

Volgende